keep Your SmiLE eVeRyOnE

keep Your SmiLE eVeRyOnE

biar muka tak cantik
asal perangai elok
biar orang kutuk
asal kita di jalan betul
biar orang mengutuk
asal hidup kita happy
biar orang tak nak kawan
sebab ramai lagi nak berkawan ngan kita…
to avoid this problem just keep your smile…
give a WONDERFUL SMILE to them!!

cita-cita yang terendam (~-~)

cita – cita aku banyak sebenarnya..

nak jd cikgu, pilot, doktor, semua aku nak jadi rasanya

tapi aku telah terjatuh cinta nak jadi chef…

hahahahah…..

sejak bila aku jatuh cinta nak jadi chef yer??

sejak aku tengak cerita korea, tajuk ia PASTA..

sejak tu aku jatuh hati nak jadi chef…

                              Image my AMBITION                                                                                                      ImageMY favourite STORY 

My IDol V^-^V

HAI YOU ALL..
APE kabor???
semua orang ada idol masing-masing an…
sape idol aku ye???
ermmm…..
– 5 minit-
-10 minit-
aku tak tahu lah sape idol aku…
tapi bila aku rasa down.. aku ingat trus kat dia
aku sedih aku ingat dia
aku gembira aku ingat dia
aku kecewa aku ingat dia
aku marah aku ingat dia
aku menagis aku ingat dia
aku buntu aku ingat dia
aku bosan aku ingat dia
aku ada masalah aku share ngan dia
aku kesunyian dia sedia jadi penghibur
aku mengeluh dia marah
aku lalai dia jadi reminder
aku merajuk dia selalu pujuk
aku nak hadiah dia belikan
aku nak duit dia bagi
aku malas dia suruh rajin

aku jahat kau baik
bila kau tiada hidup ku kelam sekelamnya..
kita berjauhan kita boleh dekatkan
kita rindu kita boleh jumpa

kerana mu aku bangkit dari dunia kelam
sayang…sayang…sayang…
kerana dia adalah ibu ku..

~ mY pROfiLE ~

ASSALAMMUALAIKUM…
Nama diberi Nor Syafiqah Bt Mohd Alim.. aku masih belajar kat Politeknik mEtro Kuantan..aku ambik course diploma halal food (DHF). aku suka baca novel..memang aku giler novel.. kalau sebulan x beli novel , bukan aku lah… kawan- kawan aku pun penat doh membebel kat aku jangan beli novel kerap sangat.. aku buat bodoh je lah…kalau dah suka dan minat sngat, lautan api sanggup ku renangi..hahhaha…
masuk bab makan lok, aku tak memilih sangat,semua dpn mata aku makan asal halal..
aku kaki novel,kaki wayang,kaki karoake, hahhaah
dapat kawan-kawan yang satu kepala memang ngam giler la…
kami buddyz x kan terpisah…
apa yang aku tak suka???
aku paling tak suka teman orang pergi shopping..kalau nak belanja aku tak per lah gok,ni kene tunggu,bagi comment, pegang barang orang..ohhh sungguh menyebalkan…
pengalaman aku pergi shopping dengan kawan lelaki, aku ingat perempuan yang berjam-jam shopping tapi lelaki pun same..sabor je lah,naik kematu kaki aku menunggu dia beli baju..kalau offer nak belanja aku xpalah lah jugak,sejuk telinga aku dengar,ni belnja air mineral pun tak..
sejak dari tu, ini awal dan terakhir aku teman orang lelaki gi shopping..

ni ye lah kisah aku..
tata
(#-_-#)

kesedihan berulang

janji palsu yang kau taburkan sekali lagi,membuatkan hatiku kini mendidih…

tiada kata maaf yang diucapkan daripadamu tapi hanyalah senyuman sinis yang membuat jantungku mengepam darah selajunya dan mengalir ke seluruh anggota terutama kaki dan tangan untuk terajang dan menumbuk seluruh anggota badanmu…

hahahhahahahha

hihihihihihihihihi

v^-^v

happy day without you